8 Gambar Yang Bukan Diambil Di Tempat Instagram-Worthy Tetapi Mampu Berikan Hasil Yang Luar Biasa

Inilah 8 Gambar Yang Bukan Diambil Di Tempat Instagram-Worthy Tetapi Mampu Berikan Hasil Yang Luar Biasa.

allheboh.com - 8 Gambar Yang Bukan Diambil Di Tempat Instagram-Worthy Tetapi Mampu Berikan Hasil Yang Luar BiasaSemenjak penggunaan telefon pintar menjadi suatu perkara yang wajib untuk dimiliki oleh setiap orang, ditambah pula dengan kemunculan laman-laman media sosial, ramai orang sekarang dilihat mendapat lebih pendedahan mengenai fotografi.

Bagi seorang pengguna Instagram, lokasi tempat sesuatu gambar itu diambil memainkan peranan yang penting bagi menjadi sesebuah gambar itu kelihatan cantik dan menarik.

Namun demikian, seorang jurugambar dari Amerika Utara, Kelsey Maggert telah melakukan pengambaran di tempat yang buruk dan usang. Lebih mengejutkan, hasil gambar yang diambil sangat wow dan menakjubkan.

Jom lihat hasil Maggert yang sangat kreatif dan luar biasa ini.

#1. Kedai bunga.allheboh.com - 8 Gambar Yang Bukan Diambil Di Tempat Instagram-Worthy Tetapi Mampu Berikan Hasil Yang Luar Biasa allheboh.com - 8 Gambar Yang Bukan Diambil Di Tempat Instagram-Worthy Tetapi Mampu Berikan Hasil Yang Luar Biasa allheboh.com - 8 Gambar Yang Bukan Diambil Di Tempat Instagram-Worthy Tetapi Mampu Berikan Hasil Yang Luar BiasaHanya berlatarbelakangkan kedai bunga sambil memegang sebatang rumput palsu, Maggert telah menggunakan ‘helah’ nya untuk menjadikan sebuah gambar kelihatan cantik dan proffesional.

#2. Kaki lima.allheboh.com - 8 Gambar Yang Bukan Diambil Di Tempat Instagram-Worthy Tetapi Mampu Berikan Hasil Yang Luar BiasaKerana minat yang mendalam dalam bidang fotografi, Maggert menggunakan kepakarannya dalam menyunting gambar dan bijak menggunakan shot yang menarik ketika sesi pengambaran.

#3. ‘Car wash’.allheboh.com - 8 Gambar Yang Bukan Diambil Di Tempat Instagram-Worthy Tetapi Mampu Berikan Hasil Yang Luar BiasaDengan menggunkan kameran Nikon D750, Maggert telah memperoleh pendapatan bulannya yang cukup lumayan.

#4. Pokok krismas yang dijual di kaki lima.allheboh.com - 8 Gambar Yang Bukan Diambil Di Tempat Instagram-Worthy Tetapi Mampu Berikan Hasil Yang Luar BiasaMenggunakan teknik warna dan pencahayaan (lighting) yang sempurna, hasil gambarnya dapat memukau masyarakat yang melihat gambarnya itu.

#5. Stesen minyak.allheboh.com - 8 Gambar Yang Bukan Diambil Di Tempat Instagram-Worthy Tetapi Mampu Berikan Hasil Yang Luar BiasaJurukamera berusia 22 tahun ini juga melakukan pengambaran disebuah stesen minyak kerana lokasi berkenaan mempunyai bayangan (shadow) dan pencahayaan yang baik.

#6. Rumah usang.allheboh.com - 8 Gambar Yang Bukan Diambil Di Tempat Instagram-Worthy Tetapi Mampu Berikan Hasil Yang Luar BiasaBahagian laman hadapan rumah usang ini menjadi pilihan Maggert untuk melakukan pengambaran bersama model pilhannya. Baginya, pintu utama rumah ini sangat berseni kerana mempunyai jalinan garis lurus pada permukaan pintu tersebut.

#7. Kedai runcit.allheboh.com - 8 Gambar Yang Bukan Diambil Di Tempat Instagram-Worthy Tetapi Mampu Berikan Hasil Yang Luar Biasa

#8. Timbunan batu-bata.allheboh.com - 8 Gambar Yang Bukan Diambil Di Tempat Instagram-Worthy Tetapi Mampu Berikan Hasil Yang Luar BiasaNampak seperti remeh dan memalukan bagi seorang model untuk menggayakan ditempat seperti ini. Tetapi tidak bagi jurukamera yang mempunyai kemahiran untuk menghasilkan sebuah gambar yang cantik dan smart.

BACAAN LAIN: 8 Gambar Dedikasi Seorang Pekerja Terhadap Pekerjaan Mereka Yang Sangat Mengagumkan

Facebook Comments

error: Content is protected !!